С ветровито време ще започне новата седмица, предупреждават синоптиците от Национален

...
С ветровито време ще започне новата седмица, предупреждават синоптиците от Национален
Коментари Харесай

Ветровито начало на новата седмица: Жълт код за 19 области в понеделник

С прохладно време ще стартира новата седмица , предизвестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Жълт код за мощен вятър бе публикуван за понеделник за 19 области в страната. 

Силен северозападен вятър с пориви 19-24 m/s ще духа във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София Област, София, Перник, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Хасково, Кърджали, сочи картата на рисковите събитие на Национален институт по метеорология и хидрология. 
 Национален институт по метеорология и хидрология Национален институт по метеорология и хидрология
През идващото денонощие облачността ще бъде променлива, по-значителна основно над източната половина на страната и на обособени места там ще превали слаб дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). През нощта вятърът ще е слаб до сдържан, на следващия ден още веднъж ще се усили и ще бъде сдържан и краткотрайно мощен от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са сред 3° и 8° , в София - към 4°, оптималните ще са сред 10° и 15°, в София - към 10°.
  
Над Черноморието облачността ще бъде забележителна и тук-там ще превали слаб дъжд. През нощта ще духа краткотрайно сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, на следващия ден - до сдържан и за малко ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 10°-14°, температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
  
Над планините облачността ще бъде променлива, по-често забележителна и на обособени места над към 1500 метра ще превали слаб сняг, в масивите в Източна България - слаб дъжд. Ще духа мощен, краткотрайно плевел вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към минус 3°.
  
Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца, вечерта ще стартира още веднъж да се намалява.
  
Във вторник облачността бързо ще намалее до най-вече слънчево . Вятърът ще отслабне. Температурите ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 14° и 19°, а минималните ще бъдат сред 1° и 6°. В сряда ще бъде най-вече слънчево. Вятърът краткотрайно ще стихне. Дневните температури ще се покачат с още 1-2 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР